Condensul pe ferestrele PVC si cum scapam de el

In acest articol o sa va explicam de ce apare condensul pe ferestrele PVC si cum putem scapa de el.

Poate ati observat intr-o dimineata ca ferestrele din locuinta sunt aburite, mai ales in perioada rece a anului. Nu te grabi sa dai vina pe tamplaria din PVC  ! Exista sanse mari ca, ce vezi, sa fie din cauza umiditatii din casa ta.

Umiditatea – vapori de apa amestecati cu aer – este atrasa de suprafetele mai reci din casa, cum ar fi ferestrele. Aerul rece nu poate tine atat de multa umiditate ca aerul cald, astfel incat ferestrele si usile a caror suprafata este mai rece decat temperatura camerei aduna aceasta umezeala si o fac vizibila.

Ce este condensul pe ferestrele PVC?

”Procesul prin care se trece din stare de vapori in stare de lichid, igrasie… Apa rezultata prin lichefierea vaporilor pe suprafete cu temperaturi mai scazute decat a aerului cu care vin in contact.” – definitia condensului extrasa de pe dexonline.ro

Cum apare condensul?

Aerul rece din exterior abureste ferestrele inca de la primele raze ale soarelui, formandu-se condens pe partea exterioara a geamului. Nu trebuie sa va faceti griji. Din contra, prezenta vaporilor pe suprafetele experioare ale ferestrelor indica un semn ca fereastra izoleaza foarte bine.

Termopanul, datorita garniturilor de cauciuc, a geamului low-e,  taie complet circulatia aerului prin ramele ferestrei.  Tamplaria PVC a fost conceputa sa mentina caldura in interior si sa nu permita frigului de afara sa patrunda in locuinta.

Geamul care este expus la exterior nu se incalzeste de la caldura din interior. Asta inseamna ca pierderile de caldura din locuinta sunt minime. Rezolvarea vine de la sine : picaturile de apa vor disparea imediat ce placa de sticla exterioara se incalzeste de la soare.